SK Nový Knín - SK Hvozdnice

22.03.2012 17:16

 

Nový Knín vyšel i přes řadu šancí z prvního duelu bez bodu

Nový Knín - Po téměř čtyřměsíčním zimním spánku se do Nového Knína vrátilo mistrovské utkání I. A třídy, skupiny A. Na hřiště u Kocáby dorazilo k prvnímu utkání jarní části této soutěže mužstvo nedaleké Hvozdnice. Domáci se museli vyrovnat se změnami v kádru, ať už vynucenými zraněními, nebo novými tvářemi.

 
 
 

Do prvních minut vběhli domácí velmi aktivně a zatápěli hostující obraně především rychlými výpady ze stran. Hned v úvodní minutě se dostal k nebezpečnému centru Plamínek, ale bohužel nikdo z domácích se v pokutovém území soupeře k míči neprotlačil. O tři minuty později po narážečce dua Foltýn – Fiala opět prvně jmenovaný nikoho před bránou nenašel.

V 5. minutě se osmělili i hosté, když se za obranou zjevil Neumann, ale jeho slabá střela byla pro domácího Petříka lahůdkou. Z protiútoku mohla Ševcům udělat radost nová akvizice Tomeček, který po stříleném centru Drechselera na zadní tyči skluzem trefil pouze konstrukci branky. O další dvě minuty později rychle rozehrál Šustr trestný kop z vlastní poloviny a přesně našel Foltýna, který uháněl na hostujícího golmana Hoftu, který mu včasným výběhem znemožnil skórovat a vytěsnil míč na roh. Ten velmi dobře rozehrál Lomoz a na hranici malého brankoviště se strhla trma vrma. Bohužel se domácím nepovedlo dostat míč do sítě, buď skvěle zakročil Hofta, nebo balon skončil na tělech hostů.

Do té chvíle se hosté pouze bránili a míče z jejich kopaček často končily v nedaleké Kocábě.

O to větší šok přišel v 16. minutě. Hvozdničtí se po nedůrazu v obrané čtveřici Knínských dostali do rychlého protiútoku, Šustr již nestačil unikajícího Mráze zastavit, ten obešel i Petříka a téměř z nulového úhlu trefil odkrytou domácí svatyni – 0:1.

Domácí se ihned pokusili o kontr. Plamínek našel na penaltě Lomoze, ten se zbavil svého hlídače a v poloze ležícího střelce vyzkoušel Hoftovu pozornost. Ve 22. minutě se do pokutového území prosmýkl Foltýn a byl sražen.

Následoval pokutový kop. Bohužel pro domácí se potvrdilo nepsané pravidlo a sám faulovaný poslal míč vysoko nad bránu. Za dalších 5 minut dostal Foltýn šanci na reparát. Po přízemním centru aktivního Plamínka bohužel neusměrnil míč mezi tři tyče. Po půlhodině hry se po dlouhé době opět hosté dostali na dostřel Knínské branky. Po zbytečné ztrátě ve středu hřiště pelášil k domácí brance Mráz, ale Petřík včasným vyběhnutím toto nebezpečí uhasil.

Ve 37. minutě po trestném kopu hostů založili domácí rychlý protiútok po ose Petřík – Tomeček – Plamínek, poslední jmenovaný uháněl na Hoftu a hostující Petschl jej nedovoleně zastavil, následovala další penalta. Tentokrát se k její exekuci postavil Ducho. Hofta si však na jeho pokusu smlsnul, vystihl směr střely, a protože byla nedůrazná, neměl problém ji vyrazit.

Druhá půle začala tak jak skončila první, pokusem Tomečka mimo bránu. Po 60. minutách se hra začala vyrovnávat, i kvůli stále se horšícímu terénu to byla vysoká hra, bohužel nízké úrovně. Po chybě Chlumeckého s Plamínkem nebezpečně centroval Petschl.

Za další čtyři minuty dostal Mráz od Hlavy míč mezi domácí obránce, ale netrefil branku. Z protiútoku přiletěl před Hoftovu branku míč z kopačky Fialy, ale téměř bez zájmu doskákal do zámezí. V 69. minutě vystrašil Petříka z trestného kopu Hlava, střela proletěla těsně nad břevnem. V zápětí po rychlém přechodu do útoku nebezpečně centroval hostující Brouček, a Petřík měl plné ruce práce a také štěstí, že se míč nedostal k nabíhajícím Hlavovi s Mrázem.

Ševci kontrovali šancí, pro dnešek vrchního spalovače šancí, Foltýna, který dostal míč do úniku od střídajícího Stránského. Souboj s Hoftou ovšem opět nezvládl. V 80. minutě vytasil Hofta zákrok zápasu, když vyrazil střelu Tomečka z 16 metrů, která směřovala do horního levého rohu brány, na rohový kop. Poté již domácí vsadili vše na útok a Hvozdnice je tři minuty před závěrečným hvizdem potrestala. Nákop za obranu nezachytil Lomoz, Mráz s Hlavou mířili na osamoceného Petříka a poradili si s ním – 0:2.

Závěrečné chvíle se pak dohravaly jen z povinnosti, domácí již neměli sílu na korekci výsledku.

Přes dobrý výkon, především v prvním poločase, kdy se hosté z Hvozdnice téměř nedostali na polovinu soupeře, odcházeli domácí ze hřiště zklamaní. Doplatili na neproměňování i těch nejvyloženějších šancí, dvě zahozené penalty hovoří za vše. Naopak Hvozdnice vytěžila z minima maximum a se štěstím si odvezla 3 body. Další utkání sehrají ševci v neděli 18. března na hřišti v Hostouni.

Nový Knín: Petřík – Chlumecký (61. Stránský), Svárovský, Ducho, Drechsler – Plamínek, Fiala, Šustr, Foltýn – Lomoz, Tomeček.

RADIM WEBER ml.