SK Lhota – SK Nový Knín

22.04.2012 18:44

 

SK Lhota – SK Nový Knín

Ševci zajížděli k dalšímu mistrovskému utkání na horkou půdu do Lhoty na Kladensko. Bohužel kvůli individuálním chybám v obranné činnosti opět nepřivezli z víkendového „výletu“ bez bodů. Přestože měli více ze hry, úspěch slavila jednoduchost domácích, kteří získlali tři body za vítězství 3:0.

Domácí začali očekávaným náporem a hned z první vážnější situaci skórovali. V 6. minutě zahrával z pravé strany trestný kop Asník a jeho dobrý centr našel hlavu Podraného ještě před vyběhnuvším Petříkem a bylo to 1:0. Hosté se po tomto gólu více soustředili na rozhovory s rozhodčí, ale tím pouze dosáhli zbytečné žluté karty pro Ducha. V 15.minutě vyslal kolmici na Podraného Chaloupka, ale dříve byl u míče hostující brankář. Z protiakce rozehrával trestný kop z poloviny hřiště Lomoz, který přetaženým centrem našel hlavu Dolejše, který vybídli ke srovnání stavu Tomečka. Úspěšnou akci zastavil asistent rozhodčí zvednutým praporkem. Za dalších 5 minut se pokusili o krátkou rozehrávku přímého kopu Asník s Havelkou, ale jejich myšlenku dobře přečetl Foltýn. To bylo ze strany domácích v první půli vše a za provázky zápasu začali tahat hosté. Ve 23.minutě po rychlé kombinaci na levé straně mezi Vlasákem a Šustrem první jmenovaný našel na malém pokutovém území Tomečka, který míč mezi tři tyče nedostal. Ve 30.minutě střílel opět Tomeček, tentokrát z velkého vápna, ale se stejným výsledkem. Za dalších deset minut opět po chytré a účinné kombinaci střílel z 20 metrů Šustr, ten však vystrašil pouze ochránce zvířat, když míč skončil vysoko v koruně borovic. Tři minuty před koncem první půle se ke krásnému centru dostal Lomoz a míč směrující na Tomečka jen s vypětím všech sil odvrátil Asník na rohový kop. První půle byla ve znamení snahy o kombinaci hostů a rychlých a nebezpečných protiútoků domácích, jinak se hra odehrávala spíše mezi brankovými územími bez větších šancí.

Druhá část začala tak, jak skončila první. Hosté se snažili tlačit před soupeřovu bránu, ale mimo standartních situací si žádnou větší příležitost nevytvořili a naopak domácí hrozili nejvíce z rychlých protiútoků. Ve 49. minutě střílel z trestného kopu do zdi Pinc a z následého protiútoku zakončoval mimo Petříkovu branku Dubravský. O minutu později po kombinaci Dolejše a Vlasáka odvrátili domácí na roh, po jehož rozehráni zakončoval opět Pinc a opakovala se i situace na druhé straně. Tentokrát příležitost Dubravského zmařil Petřík. V 53. minutě se po Dolejšově promáchnutí hrnul na Petříka Podraný, ale situaci řešil nepřesnou přihrávkou. V 57. minutě vyslal dlouhý nákop na rohový praporek domácí golman Šimek, kde se míče zmocnil Podraný, kterého nedovoleně zastavil Ducho. Po následném přímém kopu hlavičkoval mimo bránu Vincenc. Po hodině předvedli ťukes Foltýn s Chlumeckým, který poslal do šance Pince, jeho snahu zastavil Vitásek. V 64. miutě zahrával trestný kop Havelka, ale jeho tečovaná střela skončila daleko od hostující svatyně. V 68. minutě přišla pro hosty další rána. Po dlouhém autu se nikým nerušený Podraný hnal na osamoceného Petříka, rozhodl se přihrát před prázdnou bránu spoluhráči, ale rébus za něj vyřešil Dolejš od kterého se míč odrazil za záda bezmocného Petříka – 2:0. Poté se opět Ševci snažili dostat před domácí branku především centrovanými míči, ale nedokázali si nic vyloženého vytvořit. V 76. minutě zahráli hosté „ofsajd systém“ made in Nový Knín a tak stoper Vitásek nerušeně prošel až před Petříka, a jelikož jeho původní „funkce“ byla útočník dokázal si s přehledem poradit – 3:0. Zbytek zápasu se dohrával spíše z povinnosti, hosté již neměli sílu na korekci výsledku. Jen v 86. minutě překvapil gólmana Šimka i všechny ostatní Fiala, který poslal přihrávku po brankové čáře na který nedosáhl střídající Stránský.

Hosté doplatili na nedůslednost v obranné činnosti a individuální chyby. Nemohou se tak vymlouvat na výkon trojce rozhodčích ani na opět neúplnou sestavu. Domácí se na vítězství ani moc nenadřeli a tak body zůstaly ve Lhotě. „Pro gólmana je to asi nejhorší průběh. Člověk si za celý zápas nesáhne pořádně na míč a třikrát musí do sítě. Domácí do čeho kopli skončilo v bráně, navíc jsme jim to svými chybami hodně ulehčili a vepředu jsme si nic vyloženého nevytvořili,“ ulevil si golman hostí Petřík.

Příští utkání přijede na hřiště u Kocáby zkušený a favorizovaný tým Všenor. Doufejme, že je Ševci potrápí a třeba vybojují i nějaký ten bod. Zápas začíná v sobotu 28.4. v 17:00.

Nový Knín: Petřík – Chlumecký, Ducho, Dolejš, Vlasák (74. Stránský) – Foltýn (82. Sklenář), Šustr, Fiala, Lomoz – Pinc, Tomeček

Rozhodčí: Navrátilová – Malý, Richtár

Branky: 6. Podraný, 68. Dolejš (vl.), 76. Vitásek