SK Nový Knín - TJ Sokol Vraný

15.04.2012 14:12

 

SK Nový Knín – Sokol Vraný

V dalším domácím utkání nastoupili Ševci proti Sokolu Vraný s chutí odčinit debakl z minulého týdne a zažehnat povelikonoční zažívací potíže. V první půli se hrál vcelku vyrovnaný duel, přestože hosté se poměrně často dostávali za domácí obranu a Ševci hrozili pouze ze standartních situací. V jeho závěru po chybě v Knínské obraně se Vraný koně dostalil do vedení. Druhý poločas se naopak hrál podle Ševcovských not a během 3 minut utkání otočili ve svůj prospěch a slavili tak další důležité body v cestě za záchranou.

Hned po výkopu ukázali hosté, kde asi bude jejich největší zbraň a Petřík musel velmi pospíchat na okraj pokutového území pod nohy Urbana. Po deseti minutách hry se k první střele domácích odhodlal Pinc, ale jeho skákavá střela z 20 metrů nemohla Jochmana překvapit. Za další dvě minuty zahrával trestný kop od středového kruhu Foltýn a jeho centrovaný míč našel za obranou Svárovského, jeho šanci však zmařil dobrým zákrokem Jochman. V 17.minutě po centru Lomoze zakončoval nedůrazně Krmela. Poté již otěže první půle převzali hosté. Ve 20 minutě nesklapla ofsajdová past a Rainer se dostal k nebezpečnému centru, který na poslední chvíli uklidil na rohový kop Svárovský. O pět minut později se se situace opakovala, jen centroval Galbavý a míč ukradl Urbanovi z hlavy Petřík. Následoval trestný kop z 25 metrů od Maliňáka se kterým si domácí brankář opět poradil. Po dalším dlouhém nákopu za obranu hasil požár na hranici pokutového území na dvakrát opět Petřík. Po půlhodině hry se ke slovu nesměle přihlásili domácí, nejprve hostující val zablokoval jak střelu Foltýna, tak následný pokus Šustra. Jochmana ve 32.minutě nepřelstil z trestného kopu ani zkušený matador Rada. Ve 36.minutě podstoupil další vítězný souboj s Urbanem Petřík. Tři minuty před půlí nejprve při pokusu o malou domů promáchl Ducho a ke vší smůle jej napodobil i Petřík a tak pro Galbavého nebyl problém dostat míč do opuštěné klece – 0:1.

O poločase pravděpodobně domácí trenéři pokropil své svěřence živou vodou, na hřiště poslali dvě nové tváře a přeskupili sestavu. Ševci vlétli na soupeře jak utržení ze řetězu a zatlačili Vraný koně do jejich výběhu. Hned po dvou minutách dostal míč před bránu Fiala a Foltýn z voleje těsně minul. V 51. minutě byla v pokutovém území hostů trefena ruka jednoho z bránícíh hráčů, ale píšťala sudího zůstala němá. Z následného proti útoku opět stříleli domácí. Ducho si vzpomněl na svá léta, kdy dával góly, bohužel zapomněl, že hraje v obraně a krásným obloučkem přehodil Petříka, naštěstí míč neskončil v síti. Po hodině hry přišla série přímých kopů pro domácí. Nejprve zasáhl Foltýn ruku bránícího hráče, ale rozhodčí pravděpodobně znal produktivitu pokutových kopů Ševců, raději penaltu nepískl. Poté Ducho vyzval k zakončení Pince, který z velkého úhlu pálil tvrdě i přesně. Přesně do dobře postaveného Jochmana. V 62. minutě byli domácí odměněni. Trestný kop Lomoze z pravé strany si našel Dolejš a nechytatelnou hlavičkou srovnal -1:1. Za další tři minuty poslal do úniku Lomoz Pince, který byl nedovoleně zastaven a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Míč si vzal Tomeček a celý stadion se modlil co bude dál. Jochman i míč letěli každý na jinou stranu a výběrové řízení na exekutora tak bylo ukončeno – 2:1. V 72.minutě se za obranou hostů opět dostal agilní Pinc, jeho střet s gólmanem však skončil útočným faulem. O minutu déle opět Pinc prošel přes půl hřiště, přihrál Šustrovi, který nabil proti noze Foltýnovi jehož střela skončila mimo tři tyče. Posledních 15 minut zápasu ovlivnil stávající výsledek a hosté se začali tlačit před Petříkovu bránu. Ovšem ze hry je domácí do zakončení nepustili a s nebezpečnými standartními situacemi Maliňáka si poradil domácí brankář.

Utkání dvou různých poločasů, kdy v prvním si více příležitostí vytvořili hosté a ve druhém naopak přitlačili domácí, skončilo vítězstvím Ševců 2:1 a ziskem dalších důležitých bodů k záchraně. Zároveň tímto zápasem překonali svůj podzimní bodový zisk. Příštím utkáním v sobotu od 17:00 ve Lhotě (okr.Kladno) začíná pro Ševce náročná série zápasů s tými ve vrchních patrech tabulky.

„Jsem rád, že jsme zvládli ve druhé půli výsledek utkání zvrátit. V prvním poločase jsme nechávali soupeři příliš volného prostoru a po zbytečné chybě jsme inkasovali. Druhou půli jsme zvládli výborně a myslím, že zaslouženě vyhráli,“ řekl po utkání domácí záložník Foltýn.

Nový Knín: Petřík – Svárovský (46. Chlumecký), Tomeček, Ducho, Lomoz – Krmela, Fiala, Rada (46. Dolejš), Šustr, Foltýn – Pinc (90. Stránský)

Rozhodčí: Fejfar – Brožek, Beran

Branky: 62. Dolejš, 65. Tomeček (p.k.) – 42. Galbavý