Tuchlovice – SK Nový Knín

10.04.2012 15:48

 

Tuchlovice – SK Nový Knín

V nedělním odpoledne zajížděli Ševci zahánět nudu do Tuchlovic. Bohužel se potvrdilo, že po posvícení bývá průjem a tak jim domácí nadělili předčasnou velikonoční nadílku v podobě „bůra“. Hosté měli velké problémy s rychlými domácími křídly a urostlým útočníkem Fitkem. V první půli získali domácí rozhodující třígólový náskok díky standartním situacím a hrubkách v hostující obraně. Ve druhé naopak profitovali z rychlých a účinných brejků a dvě minuty před koncem upravili konečné skoré na hrozivých, ale zasloužených 5:0.

Již v první minutě se pořádně musel ohánět hostující gólman Petřík, který vyrážel nebezpečný trestný kop Fitka. Ale už v 6. minutě po dlouhém autovém vhazování střílel z otočky Portužák, jehož ještě vychytal Petřík, ale na dorážky Fitka a Peroutky již neměl šanci – 1:0. Za další dvě minuty se centrovaný míč dostal k volnému Peroutkovi, který z bezprostřední blízkosti nastřelil dobře vyběhnuvšího Petříka. Po čtvrthodině hry chyboval na půli hřiště Ducho a rychlonohý Kedroň poslal nebezpečný centr před Petříkovu branku, k nohám Potružáka a Holan, ale jejich snaha skončila útočným faulem. Touto šancí tlak domácích trochu polevil a tak se na exkurzi k brance Pečonky odvážili i hosté. První pokus vyslal na domácího brankáře Fiala, po samostatné akci z půlky hřiště a v 19.minutě střílel dobře Krmela, jehož projektil Pečonka jen vyrazil, ale ve spolupráci s obranou se mu nebezpečí podařilo zažehnat. O tři minuty později trefil Foltýn nejprve z trestného kopu zeď a po následném centru nedosáhl na míč Krmela. Po půlhodině hry se velké chyby dopustil Brož, který se na svém pokutovém území nechal obrat o míč Lomozem, který do dobré příležitosti vysunul Krmelu jehož pokus odvrátili domácí na rohový kop. Po něm opět Krmela hlavičkoval mimo prostor domácí svatyně. Ve 32.minutě se po rohu hostů dostal míč až na půlící čáru k Duchovi, ten tak dlouho váhal, až poslal do úniku rychlíka Peroutku. Po jeho centru sice Petřík reflexivně vychytal Fitka, ale odražený balon se dostal k dobíhajícímu Peroutkovi a ten neměl problém ze dvou metrů dopravit míč do sítě – 2:0. O pět minut později se po dlouhém autu zjevili před Petříkem hned tři domácí hráči (Fitko, Portužák a Hejduk), ale nedokázali jej prostřelit. Ve 39.minutě přišla pro hosty další rána, po trestném kopu Holana a přiťuknutí Fitka propálil bezmocného Petříka opět Peroutka – 3:0.

Druhá půle měla celou dobu stejný scénář. Hosté se sice snažili, nejprve o možnost zkorigování výsledku, ke konci jen o čestných úspěch, ale nevytvořili si žádnou vyloženou příležitost a s ojedinělými pokusy z dálky si bez problémů Pečonka poradil. Naopak domácí mohli naplno využít svou zbraň, kterou jsou rychlé protiútoky. V úvodu zlobil především Kedroň, který zásoboval dobrými centry především vysokého Fitka, ale jeho střely končily zablokované mimo bránu. V 67.minutě se hostující obrana snažila tak dlouho vystavit domácí borce do útoku, až se před Peroutkou otevřela dálnice z půlky až k Petříkovi, kterému nakonec pomohl Vlasák a míč útočníkovi odkopl na roh. V 76.minutě se poprvé dostal za obranu střídající Jalaghonia, ale tentokrát se jen zastřeloval a míč proletěl těsně vedle brány. Deset minut před koncem se stejný hráč protáhl mezi Svárovským a Stránským a tentokrát nedal Petříkovi šanci – 4:0. Za další tři minuty se řítil do šance Vaigl, ale oba jeho pokusy stačil Petřík vyrazit a po následném centru Kedroně krásnou robinzonádou sebral tutovku z hlavy Vaigla. V 88. uplatnil svou postavu a důraz ve středu pole Fitko a vysunul hbitého Jalaghoniu, který si v takových situacích umí s přehledem poradit – 5:0.

Další zápas odehrají Ševci na svém hřišti proti týmu Sokol Vraný v sobotu od 16:30.

„Dnes jsme neměli svůj den, vůbec jsme nezachytili úvod utkání a rychlá křídla domácích. Navíc jsme v obraně vyráběli neuvěřitelné minely, které domácí dokázali trestat. Nebýt Petříka, asi by to dopadlo ještě hůř. Musíme na tento zápas zapomenout a soustředit se na další a pokud to bude možné neztrácet v domácím prostředí,“ konstatoval smutně vedoucí mužstva hostů Weber.

 

Nový Knín: Petřík – Chlumecký (74. Dolejš), Ducho (46. Stránský), Svárovský, Vlasák – Krmela, Fiala, Šustr, Foltýn – Lomoz, Tomeček

 

Branky: 32. a 39. Peroutka, 80. a 88. Jalaghonia, 6. Fitko

Rozhodčí: Hamšík – Machýček, Šimůnek