SK Nový Knín – SK Petrovice u Sedlčan

01.04.2012 10:30

 

Na hřišti u Kocáby se za typického anglického počasí odehrálo kvalitní okresní derby mezi domácími Ševci a hosty z Petrovic. Kvalita utkání nenasvědčovala tomu, že oba týmy hrají o setrvání v soutěži. Domácí nepouštěli Petrovické do vyložených šancí a sami ve druhé půli rozhodli čtyřmi krásnými brankami o jednoznačném vítězství a tak je nemusela mrzet ani neproměněná penalta Pince v první půli.

 

SK Nový Knín – SK Petrovice u Sedlčan

4:0 (0:0)

Utkání začalo poměrně opatrně a nikdo se nechtěl dopustit nějaké chyby. První střelu, z kategorie propagačních, vyslal na Hejla Lomoz ve třetí minutě. O chvíli později zkoušel štěstí nepříjemnou skákavou střelou z hranice pokutového území Pinc, ale Hejl byl opět na místě. Poté se malinko osmělili i hosté, v osmé a desáté minutě se k centru před domácí branku odhodlali Brunclík z trestého kopu a následně ze hry Lukáš Mandík. Domácí obrana však byla pozorná a nedovolila hostům zakončit. Po čtvrt hodině hry vybojoval ve středu hřiště míč Foltýn a vyslal do úniku Pince, kterému však míč utekl do náruče Hejla. Za nedlouho hlavičkoval nebezpečně po rohu Šustr, ale skóre se opět neměnilo. V 19.minutě po kolmici Brunclíka pelášil k Petříkovi Lukáš Mandík, ale byl naštěstí pro domácí zastaven praporkem asistenta rozhodčího. O pět minut později zastavoval na poslední chvíli Ducho kombinaci nestárnoucího Brunclíka s Kašparem. Po následném neúspěšném brejku vyrobil hrubici Hejl, když svou rozehrávkou neomylně a přesně našel domácího Lomoze. Ten byl však tak překvapen, že Hejlovi jen „přihrávku“ vrátil do náruče. Ve 34.minutě rozehrál rychle trestný kop Brunclík na rozběhnutého Kiliána, který si položil i Petříka a požár tak musel hasit až Vlasák. Po následném rohu byl před pokutovým územím faulován Kilián a z trestného kopu brunclík prověřil Petříka. Ten se nerozpakoval a rozehrál rychlý protiútok, míč se dostal až k Foltýnovi, který udělal kličku Kiclovi, jenž jej nedovoleně zastavil. Rozhodčí nařídil penaltu. K té se tentokrát postavil Pinc. Se slabou střelou si poradil Hejl a po následném centru Fialy hlavičkoval exekutor nad bránu. Ševci tak dále uvažují, zda nepodat inzerát na penaltového střelce. V poslední minutě první půle postupoval Lomoz sám na Hejla, ale místo techniky volil sílu a hostujícího golmana trefil.

Do druhé půle nasadili domácí trenéři Krmelu, a tento tah se jim povedl náramně. Nejprve zahrozili hosté, jmenovitě Brunclík, který poslal míč z 22 metrů do pravého horního rohu brány, ale Petřík tygřím skokem tento pokus zlikvidoval. V 52. minutě zahrával Lomoz rohový kop, žolík Krmela vrátil přetažený centr hlavou před bránu, kde se svým důrazem prosadila zimní posila Tomeček – 1:0. O čtyři minuty později opět rychle rozehrál Petřík, Tomeček prodloužil hlavou na Foltýna, který si povodil obránce a vybojoval další rohový kop. Situace se opakovala, Lomoz rozehrál a Krmela, tantokrát zavěsil míč do sítě sám – 2:0. V této době působili hosté jako opaření horkou vodou a domácí byli nebezpečnější. Po hodině hry se dostal mezi obránce Šustr, jeho průnik zastavil až Hejl a odražený míč nedokázal dobře usměrnit Lomoz. Za nedlouho se odvážil k průniku i stoper Ducho a jeho „čopovaná“ střela z 25 metrů skončila v zámezí. V 64.minutě se po delší době projevili také hosté, nebezpečný centr Bílka odvracel Foltýn na rohový kop, po kterém hlavičkoval mimo Kašpar. O dvě minuty později byl na hranici velkého vápna faulován Tomeček. K přímému kopu se postavil Lomoz a trefil dobře postavenou zeď. Míč se dostal přes Foltýna ke Svárovskému, který centroval tak dobře, že míč skončil od tyče za zády bezmocného Hejla – 3:0. Poté se před Petříkem objevil osamocený Kilián, když domácím nesklapla ofsajdová past, ale domácí brankář si se slabou střelou bez problémů poradil. V posledních 15. minutách chytil druhý dech Tomeček, nejprve neuvěřitelným sprintem zastavil rozvíjející se akci hostů a poté se uvolnil u pokutového území, ale míč mu odskočil a dokutálel se k Hejlovi. Pět minut před koncem přišla třešinka na dort. Šustr převzal míč od aktivního Foltýna, podíval se na postavení brankáře, zlehka podkopl míč a jeho „padající list“ skončil v horním rohu Hejlovi branky – 4:0. Poslední střelecký pokus měl na svědomí střídající Patetl, naštěstí teploty už nepadají do záporných hodnot a tak míč nezamrzl cestou do Hejlovi náruče.

„V dnešním utkání jsme hráli opravdu dobře. Je důležité, že nedostáváme laciné branky a konečně se nám začíná dařit i v zakončení. Chvíli trvalo, než se mužstvo sladilo po loňské obměně kádru, ale nyní si již začínáme opět dokazovat, že se od nás nebudou lehko vozit body,“ řekl po utkání kapitán domácích, a adept na gól měsíce v jedné osobě, Šustr.

Nový Knín: Petřík – Chlumecký (46. Krmela), Ducho, Svárovský, Vlasák – Foltýn, Fiala (79. Stránský), Šustr, Lomoz (72. Patetl) – Pinc, Tomeček

Petrovice: Hejl – Bílek, Valenta, Kašpar (68. Paták), Brunclík, Mandík J., Krameš, Kicl, Mandík L., Kilián, Fořt

Rozhodčí: Mansour – Nepovím, Hurych

Branky: 52. Tomeček, 56. Krmela, 66. Svárovský, 85. Šustr