U19 SK Litavan Bohutín – SK Nový Knín

22.04.2012 18:44

 

Okresní přebor dorostu

SK Litavan Bohutín – SK Nový Knín

4:0 (1:0)

 

Novoknínští dorostenci zajížděli k dalšímu mistrovskému utkání na hřiště Bohutína, který byl povzbuzen výhrou z minulého kola nad Rožmitálem. Hosté opět museli trochu přeskupit svou sestavu. Průběh byl stále stejný, první poločas vynikající, druhý poločas odevzdaný.

První půli byli knínští více než vyrovnaným soupeřem domácímu favoritovi. A nejen, že dobře bránili, ale navíc podnikali nebezpečné protiútoky. Přestože domácí prokazovali svou kvalitu, nebyli schopní si vytvořit vyloženou příležitost. Hostující obrana fungovala poměrně dobře. Vepředu se útočníci snažili rvát o každý odkopnutý balon a dostávali se i do zakončení, bohužel se jim ndařilo trefovat vymezený prostor. Nakonec byli potrestáni pět minut pře poločasem, když se trefil z 20 metrů přesně domácí hráč.

I druhou půli začali hosté aktivně, ale postupem času jim ubývali síly převahu tak získávali domácí. Přibližně po hodině hry přidali domácí druhý a o chvíli později i třetí gól. Hosté pak už dohrávali ve křeči a snaha o útočení přerostla v totální ofenzívu, kdy útočili až v šesti lidech a v obraně zůstavali jen ve čtyřech. Okázali však poměrně dlouho odolávat dalšímu tlaku domácích. Ovšem přibližně 15 minut před koncem inkasovali počtvrté.

„Kluci dnes podali velmi slušný výkon, bohužel opět nedokázali vydržet celých 90 minut. Byla na nich vidět snaha o vyrovnání až do obdržení třetího gólu, který je definitivně zlomil. Opět si mysím, že pokud bychom byli v plné sestavě mohli jsme domácí potrápit více. Pochvalu nám vysekl i trenér domácích.“

Nový Knín: Žák – Šiška, Reisser, Sklenář, Stočes – Podhorecký (78. Bujas), Sládek, Černý, Čálek – Štěpánek, Hájek