Sokol Hostouň - SK Nový Knín

22.03.2012 17:17

 

Ševci si po pětizápasovém půstu konečně vítězně zakřičeliSK

Nový Knín - Po pětizápasovém šňůře bez vítězství se hráči Nového Knína v I. A třídě konečně dočkali výhry. V neděli odpoledne zajížděli na hřiště osmého Sokola Hostouň spíše v roli outsidera, ale po velmi dobrém kolektivním výkonu a brankách Lomoze a domácího Elmana do vlastní sítě si z Kladenska zaslouženě odvezli tři body.

 
 
 

Hostouň - Nový Knín
0:2 (0:1)

Prvních deset minut se oba soupeři spíše oťukávali a vyčkávali, co jim soupeř dovolí. Oba mančafty se snažily kombinovat ve středu hřiště a pozorné obrany jim nedávaly příliš šancí k zakončení. Ve 13. minutě byl k vidění první pokus o střelu. Z trestného kopu ji domácí Burant vyslal vysoko nad branku hostí. O minutu později se osmělili i Knínští, Ducho rozehrál trestný kop z poloviny hřiště, míč zapadl za domácí obranu a kdyby si Svárovský obul větší kopačky, mohl nadělat Kukelkovi více potíží.

V 15. minutě rozehrál dobře přímý kop z levé strany Foltýn, ale nikdo z hostů se k zakončení nedostal a domácí míč v pohodě odvrátili. Poté se pokusili přitlačit na pilu opět domácí, ale nevytěžili nic ze zmatku po dlouhém autovém vhazování, prudkém centru Vondry, ani po úniku Onu-Nsii. Ve 21. minutě vystrašil Foltýn Kukelku, když trestný kop z 25 metrů skončil těsně vedle horního rohu domácí brány.

O další dvě minuty později vyslal jedovatou střelu z dálky Lomoz a Kukelku asi ještě nyní pálí prsty. V těchto chvílích začali hosté z Knína domácí přehrávat, především ze stran. Velmi aktivní v té době byli především Tomeček, Plamínek a Foltýn. Nejprve si Tomeček našel za obranou domácích míč a z hranice pokutového území vyzkoušel pozornost velmi nejistého Kukelky.

Po půlhodině hry opět Tomeček utekl zadákům Hostouně, ale místo přihrávky na nabíhající Foltýna s Lomozem slabě střílel do připraveného golmana. Ten rychle rozehrál, ale míč se dostal jen na půlící čáru, kde se jej ujal Plamínek. Jako nůž máslem se dostal až ke střele, kterou s velkými potížemi Kukelka vyrazil jen k neobsazenému Lomozovi, a ten již neměl problém dostat míč tam, kam patří. Do sítě Hostouně – 0:1.

Pět minut před poločasem se s notnou dávkou štěstí hosté prokombinovali středem hřiště až do zakončení, ale Foltýn branku netrefil. V poslední minutě ztratil Šustr ve středu hřiště míč a do brejku se tak dostal domácí Slanina, jeho střela však skončila těsně nad Petříkovou brankou.

Druhý poločas začal pro hosty mnohem lépe. Hned ve 47. minutě se do brejkové situace hrnul po levé straně Tomeček, dokázal poslat před bránu prudký přízemní centr, kam nabíhal Plamínek. Po nedorozumnění a srážce Kukelky s Elmanem druhý jmenovaný zavěsil míč do vlastní sítě – 0:2.

Domácí v té chvíli byli hodně zaskočení, ale od 55. minuty se začali tlačit před Knínskou bránu a získávali optickou převahu. Nejprve Onu-Nsii nebezpečně střílel nad bránu a poté po dlouhém výkopu Kukelky nemohl zamířit Slanina. V této době se domácí snažili tlačit před hostujícího Petříka, ale kvůli své nepřesnosti si nedokázali vytvořit větší brankovou příležitost a naopak hosté měli prostor pro rychlé brejky.

V 80. minutě udělal minelu Ducho a pak mu nezbývalo nic jiného, než zatáhnout unikajícího Falouta. Naštěstí pro hosty sudí vytáhl z kapsičky jen žlutý kartónek. Následující přímý kop poslal Motlík technicky mimo bránu.

Největší šanci ke vstřelení branky měli domácí v 89. minutě, kdy z trestného kopu protáhl Petříka Burant. Posledním „nervovým záškubem“ domácích byla střela Tichého nad.

Poté již mohla naplno vybuchnout radost hostů, kteří si po dlouhé době opět mohli vyzkoušet vítězný pokřik. Knínští budou chtít vítězství potvrdit i v dalších dvou kolech. To hrají na domácím hřišti s týmy, na které ztrácí pouhé tři body. Nejprve 24. března s Velkou Dobrou a o týden později s Petrovicemi.

„Do zápasu jsme nastoupili s tím, že musíme vycházet ze zajištěné obrany. Což se nám s malými nedostatky povedlo. Po dobré obranné hře celého mužstva, kdy jsme domácí skoro k ničemu nepustili, nám vyšly dvě brejkové situace, z nichž jsme vstřelili dva góly a zaslouženě vyhráli,“ zhodnotil utkání trenér hostů Stracený.

Nový Knín: Petřík – Chlumecký, Svárovský, Ducho, Vlasák – Plamínek (63. Stránský), Šustr, Fiala, Foltýn (88. Rambousek) – Lomoz (71. Sklenář), Tomeček.

RADIM WEBER ml.